Overige berichten

Ik ga op reis en ik neem … deel aan een klinische studie

Ik ga op reis en ik neem … deel aan een klinische studie

De zomervakantie is voor velen een welgekomen moment om de reiskoffers boven te halen en heerlijk te ontspannen of avonturieren in andere oorden. Maar wat als je deelneemt aan een klinische studie? In dit geval moet er vaak op regelmatige basis medicatie worden toegediend of parameters worden genoteerd, waardoor een uitje tussendoor moeilijk in te plannen valt. Adios strand, zee en palmbomen?

Wacht, gooi je slippers nog niet aan de kant, want zelfs op kamp of vakantie kan de opvolging voor je klinische studie verzekerd worden. De tijd dat een reisje tijdens je deelname aan klinisch onderzoek een absolute no-go was, ligt achter ons.

Deelname klinisch onderzoek vanuit je strandstoel

Voor een studie bij kinderen die wekelijks een injectie krijgen, stelden enkele patiënten met reiskriebels, in de loop van het voorjaar de vraag of hun jaarlijkse gezinsvakantie kon doorgaan. Omdat we het comfort van de patiënt steeds op de eerste plaats zetten, was het voor ons een must om iedereen te kunnen laten genieten van een deugddoende vakantie.

Hoe ging dat dan juist in zijn werk? Gelukkig hoefden ze geen verpleegkundige in hun koffer te duwen. Met de hulp van onze Franse collega’s en door het trainen van extra verpleegkundigen, konden de huisbezoeken voor deze patiënten in het buitenland tussen een spelletje Kubb en plonsje in het zwembad gewoon doorgaan.

In totaal vonden er deze vakantie 10 huisbezoeken plaats in het buitenland bij deelnemers aan klinisch onderzoek. Aarzel niet ons te contacteren indien je hieromtrent meer informatie wenst.

LinkedIn