Overige berichten

Het Gemak en de Voordelen van Klinische Studies met Thuisvisites voor Patiënten

homevisits2

Klinische studies vormen een onmisbaar onderdeel van medisch onderzoek, waarbij nieuwe behandelingen en medicijnen worden getest om de gezondheidszorg te verbeteren. Traditioneel werden deze studies enkel uitgevoerd in medische faciliteiten, maar tegenwoordig worden thuisvisites in het kader van klinische studies steeds populairder. In deze blogpost zullen we de voordelen van klinische studies met thuisvisites vanuit het perspectief van de patiënt verkennen.

1. Gemak en Comfort

Deelnemen aan een klinische studie met thuisvisites biedt patiënten ongekend gemak en comfort. Het vermijden van reistijd en verkeersdrukte is een enorme opluchting, vooral voor patiënten met mobiliteitsproblemen en zeldzame of chronische aandoeningen.

In plaats van herhaaldelijk naar een medische faciliteit te moeten reizen, kunnen patiënten in hun eigen vertrouwde omgeving blijven terwijl de studieprocedures gewoon bij hun thuis gedaan kunnen worden.

Dit vermindert de stress en het ongemak van het reizen en maakt deelname aan de studie veel gemakkelijker en aangenamer.

2. Verbeterde Flexibiliteit

Klinische studies met thuisvisites bieden patiënten een ongekende flexibiliteit in planning. In plaats van hun dagelijkse routine te onderbreken en tijd vrij te maken voor reizen naar een ziekenhuis, kunnen patiënten hun afspraken plannen op een tijdstip dat voor hen het beste uitkomt.

Dit maakt het veel eenvoudiger om de studie te integreren in hun dagelijks leven en vermindert de verstoringen van werk, school of andere verplichtingen.

Het geeft patiënten de vrijheid om de controle te behouden over hun schema terwijl ze nog steeds actief kunnen deelnemen aan het onderzoek.

3. Verminderde Emotionele Belasting

Deelnemen aan een klinische studie kan emotioneel belastend zijn voor patiënten, vooral wanneer ze geconfronteerd worden met langdurige ziekten of complexe gezondheidsuitdagingen. Thuisvisites tijdens klinische studies kunnen deze emotionele belasting verminderen. Patiënten kunnen zich comfortabeler voelen in hun eigen vertrouwde omgeving, omringd door hun familie of ondersteunend netwerk. Dit creëert een gevoel van veiligheid en vertrouwen, wat essentieel is voor het welzijn van de patiënt tijdens het onderzoeksproces. Bovendien kunnen de onderzoekers eventuele zorgen of vragen van de patiënt beter begrijpen en er onmiddellijk op reageren, wat de therapietrouw en het gevoel van zorg en ondersteuning vergroot. De thuisvisites bieden dus niet alleen fysiek gemak, maar ook een emotionele ondersteuning die het welzijn van de patiënt bevordert.

4. Lagere drop-out

In studies waar patiënten kunnen genieten van thuisvisites, ligt de drop-out rate een stuk lager dan voor studies waar dat niet het geval is. Dit is het gevolg van het feit dat de deelname aan de studie een stuk minder belastend is voor de deelnemer.

5. Betere recrutering

Deelnemers zijn sneller geneigd deel te nemen aan een klinische studie indien een deel van de visites gewoon aan huis kunnen gebeuren. Dit resulteert in een snellere recrutering en dus een tijdwinst voor de sponsor.

Klinische studies met thuisvisites bieden patiënten het gemak van deelname vanuit huis, verbeterde flexibiliteit, persoonlijke aandacht en vermindering van emotionele belasting.

Bovendien loopt de recrutering vlotter en is er een lagere drop-out rate. Delta Clinical toont met deze aanpak hun focus op patiëntgerichte zorg. Als patiënt kunt u actief deelnemen aan medisch onderzoek zonder grote verstoringen in uw dagelijks leven. Thuisvisites bevorderen toegankelijkheid en dragen bij aan de verbetering van behandelingen en zorg voor iedereen.

LinkedIn